top of page

ادعاهای نادرست مروجین انتخابات

  • Writer: Soheil Parhizi
    Soheil Parhizi
  • Feb 20, 2016
  • 5 min read

شش ادعای نادرست مروجین انتخابات برای کشانیدن مردم به پای صندوق‌های رای

یک: تحریمی‌ها عده‌ای کم و عمدتا خواستار مداخله خارجی هستند.

این یک مدعای دروغین است. جمعیت تحریم کننده انتخابات، یک گروه خاص نیست، بلکه میلیونها نفر از مردم ایران هستند. مدعیان اصلاح طلبی، بارها مردم را سرزنش کرده اند که چرا با تحریم انتخابات در سال ۸۴، موجب برکشیده شدن احمدی نژاد شدند. این خود اعترافی است بر بزرگی شمار تحریم کنندگان، اگر چه ممکن است انتخاب شدن احمدی نژاد دلایل دیگری نیز داشته باشد. در هر صورت، حتی بنابر آمار خود جمهوری اسلامی نیز، در هر دوره میلیونها نفر از مردم هستند، که در انتخابات قلابی نظام شرکت نمی کنند.

دو: با شرکت در انتخابات خامنه ای، و ورود به خبرگان، در صورت مرگ خامنه ای، جانشین بهتری برای وی پیدا خواهیم نمود.

اوج رونق اصلاحات، زمانی بود که اصلاح طلبان ریاست جمهوری و مجلس را در اختیار داشتند. وعده‌های زیادی به مردم داده شده بود از جمله اینکه قانون مطبوعات اصلاح شود. اما هیچ یک از این وعده‌ها وقتی اصلاح طلبان به قدرت رسیدند، عملی نگردید. مثلا قانون اصلاح مطبوعات با یک حکم حکومتی رهبر از دستور کار مجلس خارج شد. البته همه اینها در دوره‌ای اتفاق افتاد بود که نامزدها، اولا ادعای اصلاح طلبی داشتند، و دوما از پشتوانه قوی مردمی برخوردار بودند. با این وجود، هر بار که ولی فقیه پیشروی کرد، آنها نیز با سرعت عقب نشینی کردند، تا جایی که خاتمی رسما اعتراف کرد کاره‌ای نیست. این در شرایطی است که کاندیداهای فعلی عمدتا نه تنها ادعای اصلاح طلبی نداشته، بلکه بعضا کارنامه سیاهی از جنایت پشت سرشان است و هیچ گونه پشتوانه مردمی هم ندارند. اینکه آیا اصولا ما مردم ایران نیازمند داشتن ولی فقیه هستیم یا خیر، خود بحث دیگری است.

سه: چون دولت روحانی برگزار کننده انتخابات است، بنابراین تقلبی صورت نخواهد گرفت.

در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴، کروبی و معین، نامزدهای اصلاح طلب، به علاوه هاشمی رفسنجانی، مدعی شدند در آن انتخابات تقلب صورت گرفته است. آقای کروبی ادعا کرد پس از مدت کوتاهی استراحت، متوجه شده رای‌ها جابجا شده اند. هاشمی رفسنجانی هم بیان کرد که در آن انتخابات تقلب صورت گرفته، و در این باره، به "خدا" شکایت خواهد برد. برگزار کننده این انتخابات، کسی نبود جز محمد خاتمی، رییس جمهور اصلاح طلب. وی مدعی شد که آن انتخابات، سالم‌ترین انتخاباتی بوده که تا به حال برگزار شده است. در نقطه مقابل، در انتخابات سال ۹۲، نام روحانی میانه رو از صندوق رای بیرون آمد؛ با وجودی که احمدی نژاد مجری انتخابات بود و گفته میشد خامنه‌ای به جلیلی نظر دارد. این در حالی است که یک دوره پیش تر از آن و در سال ۸۸، تقلب گسترده و یا به تعبیری کودتای انتخاباتی، اتفاق افتاد. کوتاه سخن آنکه، اینکه رای مردم شمرده خواهد یا خیر، ارتباطی به دولت برگزار کننده آن ندارد. در کنار تمامی اینها، این را نیز بایستی در نظر داشت، که روحانی هیچ گاه حتی خود را اصلاح طلب ندانسته و نیز موضع گیری هایی در گذشته داشته که نشان میدهد با برخی اصلاح طلبان تندروتر مرزبندی دارد. اینکه چرا باید به وی اعتماد نمود، خود جای سوال دارد. چرا که چنین فردی تا کنون در موضوعات مختلف، همواره مواضع ابهام آمیز و بعضا متناقضی داشته است.

چهار: در صورت انجام تقلب، بحرانی بزرگ همانند جنبش سبز در انتظار حکومت خواهد بود.

وعده دروغین به مردم! مروجین شرکت بدون قید و شرط در انتخابات، از آن دفاع میکنند، چون آن را روشی مسالمت آمیز برای انجام تغییرات تدریجی میدانند. هر چیزی غیر از آن برچسب تندروی خواهد خورد. به همین دلیل، و حتی با وجود مشاهده جابجایی آشکار آراء در سال ۸۸ و ایجاد بی‌اعتمادی عمومی نسبت به سلامت انتخابات در جمهوری اسلامی، آنها همچنان مروج ایده شرکت در انتخابات هستند. بنابراین، این افراد قویا با هر گونه اقدام ساختار شکنانه بر علیه حکومت مخالفند. در نتیجه، در صورتی که فرضا رای دهنده‌های ناراضی از تقلب به خیابان‌ها بریزند، ایشان در این زمینه با آنها هیچگونه همراهی ننموده، و آنها را تنها خواهند گذاشت.

پنج: تحریم انتخابات باعث شد احمدی نژاد رییس جمهور شود. بنابراین با شرکت در انتخابات، مثلث جیم را حذف کرده و از ورود تندروها به خبرگان ممانعت نماییم.

در حالی که مروجین انتخابات، به نادرستی مردم را سرزنش میکنند که چرا انتخابات سال ۸۴ را تحریم و باعث به قدرت رسیدن احمدی نژاد شدند، اما در همان سال کروبی اصلاح طلب مدعی شد، ریاست جمهوری سال ۸۴ حق وی بوده، و احمدی نژاد با تقلب و با کمک بیت رهبری بر او پیروز شده. گذشت تنها چهار سال زمان کافی بود تا معلوم شود ادعای وی درست بوده است.

روشن نیست، چرا با وجودی که مروجین انتخابات، از یک سو مردم را به شرکت در انتخابات خبرگان و تاثیر گذاری بر آینده نهاد رهبری ترغیب کرده، و به صورت ضمنی رهبر را ریشه مشکلات کشور و یا دست کم یک معضل بزرگ بر سر راه تغییرات مهم معرفی میکنند، اما از سوی دیگر، و به صورت تناقض آمیزی نقش وی در انتخابات‌ها و قدرت بلامنازع وی در تعیین نتایج آراء را تقلیل داده و یا به طور کل نادیده میگیرند. آنها در این باره سپاه، ائمه جمعه، شریعتمداری، جنتی و سایرین را آماج انتقاد خود قرار میدهند اما درباره نقش شخص علی خامنه‌ای در انتخابات چیزی نمی گویند. این در حالی است که تجربه دوران احمدی نژاد به خوبی نشان داد، حمایت بی‌حد و حصرعلی خامنه‌ای از برخی افراد، آنها را مستقل از نوع عملکردشان در مصونیت آهنین قرار میدهد. در حالی که احمدی نژاد در طول دوران ریاست جمهوری‌اش با برخی مراجع حکومتی، بخشی از اصول گرایان و یا حتی سرداران سپاه اصطکاک پیدا نمود، اما وی همچنان قویا مورد حمایت علی خامنه‌ای بود. ستاره اقبال وی زمانی رو به افول گذاشت که خط قرمزهای خامنه‌ای را نادیده گرفت، و روابطش با خامنه‌ای تیره شد. به همین ترتیب، میتوان نتیجه گرفت، جنتی، مصباح، شریعتمداری و سایرین، و حتی سرداران سپاه، در واقع هیچ یک به خودی خود عوامل تاثیر گذاری نیستند، و حتی جرات ابراز وجود نخواهند داشت اگر زمانی بخواهند بر خلاف منویات آقا حرکت نمایند.

شش: خامنه‌ای از تحریم خوشحال و نگران شرکت گسترده مردم در انتخابات و حمایت از لیست‌های اصلاح طلبان است.

مبنای این مدعای اصلاح طلبان، سخنان خامنه‌ای است که گفته است بایستی مواظب نفوذ دشمن در انتخابات بود. حال آنکه، اگر بخواهیم عقل خود را تعطیل نموده، و تنها سخنان خامنه‌ای را ملاک درستی یا نادرستی عمل خود قرار دهیم، آنگاه بایستی دعوت وی از مخالفان حکومت را نیز مورد توجه قرار دهیم. البته برخی از طرفداران اصلاح طلبی عنوان می کنند خامنه‌ای به دلیل آگاهی داشتن از نفرت عمومی ایرانیان نسبت به خود، از آنها دعوت به شرکت در انتخابات نموده، با این امید که مردم از روی دشمنی با وی در انتخابات شرکت ننمایند. این واقعا ادعای مضحکی است؛ چرا که به همین گونه میتوان استدلال نمود خامنه‌ای گفته است مواظب شرکت دشمن در انتخابات باشید، تا از این طریق و با آگاهی از نفرت مردم نسبت به خود، به طور غیر مستقیم مردم را ترغیب کند از روی دشمنی با وی هم شده، در انتخابات شرکت نمایند!

"انتشار این مطلب جهت اطلاع رسانی است و نظرات مطرح شده لزوما انعکاس دهنده دیدگاه گردانندگان سپیده دم نیست"

Comments


خبر‌های ویژه
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Also Featured In

    Like what you read? Donate now and help us provide fresh news and analysis for our readers   

© 2017 by "Sepidedam.com"  Email: info@sepidedam.com

Switzerland

  • Facebook App Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ App Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page