top of page

بی‌توجهی سیاستمداران بین‌المللی به نقض فاحش حقوق بشر

  • Writer: Soheil Parhizi
    Soheil Parhizi
  • Mar 30, 2017
  • 3 min read

نماینده آمریکا در سازمان ملل: سیاستمداران با در نظر گرفتن منافع خود در سال ۸۸ از حمایت معترضین ایرانی خودداری کردند

نیکی هیلی، نماینده دولت ترامپ در سازمان ملل متحد، با اشاره وقایع سال ۸۸ در ایران، از نقض گسترده حقوق بشر و بی‌توجهی سیاستمداران بین‌المللی در آن دوران سخن گفت.

هیلی همچنین شورای حقوق بشر سازمان ملل را 'فاسد' ‏توصیف کرد. نماینده دایم آمریکا در سازمان ملل ‏متحد روز چهارشنبه با اشاره به احتمال کاهش بودجه ‏دولت آمریکا برای سازمان ملل متحد گفت: موضوع حقوق ‏بشر باید در دستور کار شورای امنیت این نهاد جهانی قرار گیرد.

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: وقتی کنشگران بدی در شورای حقوق بشر هستند، برای شما این پرسش مطرح می شود ‏که آن ها به دنبال چه چیزی هستند.‏وی افزود: آمریکا به دنبال کاهش یا حذف ‏برخی ماموریت های صلحبانی سازمان ملل متحد است.‏

چندی پیش نیز‎‏ 'رکس تیلرسون'، وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود: اگر 'اصلاحات ‏مهمی' در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به عمل نیاید، آمریکا از این شورا خارج خواهد شد‎.‎

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، نیکی هیلی ضمن اشاره به مرگ ندا آقا سلطان از سوی نیروهای امنیتی در سال ۸۸ اعلام کرد: «ندا (آقا سلطان) فقط ۲۶ سال داشت که نیروهای حکومتی وی را با گلوله زدند. فیلم وی که براثر خون‌ریزی جان سپرد، در تهران پخش شد و مردم به آن واکنش نشان دادند.»

هیلی افزود: «مرگ ندا، به انقلاب سبز نیرو بخشید ولی نخبگان بین‌المللی، اولویت‌های دیگری برای ایران داشتند.»

نماینده ترامپ در سازمان ملل سیاستمداران بین‌المللی در سال ۸۸ را به خالی کردن پشت معترضین ایرانی به دلیل منافع خود متهم کرد و در ادامه گفت: «نهایتاً مرگ ندا و آرزوهای مردم ایران، نادیده انگاشته شد و بر باد رفت.»

ندا آقاسلطان یکی از ده‌ها نفری بود که در جریان اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ روز شنبه ۳۰ خرداد در محلهٔ امیرآباد تهران به ضرب گلوله کشته شد. انتشار فیلم کوتاهی از لحظات جان سپردن وی که با تلفن همراه گرفته شد، بازتاب فراوانی در رسانه‌های جهان به‌دنبال داشت.

سال ۱۳۸۸ در مستندی درباره‌ ندا آقا سلطان پخش شد. فردی به نام سعید کمالی دهقان با نفوذ در خانه ندا آقاسلطان در تهران به فیلمبرداری و مصاحبه با اعضای خانواده پرداخت.

در این مستند «شجاعت» این فرد ۲۴ ساله که «چالش» عبور از گمرک و حراست فرودگاه را پذیرفته است، توسط شهره آغداشلو راوی این داستان «زبانزد» عنوان شد!

سعید کمالی دهقان تلاش نمود یک ارتباط صمیمانه با خانواده آقا سلطان برقرار نماید و در این مستند با یک لحن مصنوعی و بدون احساس میگوید هاجر رستمی را «مادر» خطاب کرده بود!

در شرایطی که قبر ندا آقا سلطان در بهشت زهرا ۲۴ ساعته تحت کنترل قرارداشت و اگر کسی‌ را در حال عکاسی آنجا می‌دیدند، با یورش به سمتش دستگیرش میکردند، ولی‌ سعید کمالی دهقان توانست وارد خانه ندا شود و با خانواده آقاسلطان مصاحبه کند و نهایتا به سلامت از کشور خارج شود! آیا تسهیلات ویژه‌ای برای او فراهم شده بود؟

پس از مدتی‌ در سال ۱۳۸۹ انجمن مطبوعات خارجی در لندن، جایزه سالانه روزنامه‌نگار سال را به «سعید کمالی دهقان» اهدا کرد. او در این مراسم گفت: "تلاشش در جهت رساندن صدای مردم ایران است"

عوامل حکومت با بی‌ شرمی و دروغ پردازی‌ ندا آقا سلطان را طرفدار موسوی معرفی‌ کردند. در سال ۹۲ عوامل حکومت در رسانه‌ ها به دروغ عنوان کردند که خانواده ندا آقاسلطان رای داده اند ... حجم دروغ پردازی توسط عوامل سبز و بنفش رژیم آنقدر گسترده بود که پدر ندا را بارها وادار به موضعگیری نمود.

سعید کمالی دهقان پس از اینکه به خاطر همکاری در ساخت فیلمی دربارهٔ ندا آقا سلطان یکی‌ از قربانیان رژیم ایران، جایزه دریافت کرد و شناخته شد به جای آنکه صدای مردم ایران باشد و از این اعتبار و موقعیتی که نصیبش شد برای رساندن صدای دیگر قربانیان با صدایی رساتر ادامه دهد، به همراه محمد رضا جلایی پور یکی‌ از یاران سیّد عطاالله مهاجرانی مهاجرانی که این روز ها فساد مالیش آشکار شده، پیشنهاد نامزدی «حسن روحانی»، برای دریافت «نوبل صلح ۲۰۱۳» را در رسانه‌‌ها مطرح کردند!

یعنی به واقع پیشنهاد اعطای «جایزه صلح نوبل» به کسی‌ که در سخنرانی‌ های مختلف از «بسیجیان و کفن پوشان» حمایت کرده و یکی‌ از حامیان و آمرین کشتار جوانان در سال های ۱۳۷۸ و ۱۳۸۸ ...

 
 
 

Comentarios


خبر‌های ویژه
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Also Featured In

    Like what you read? Donate now and help us provide fresh news and analysis for our readers   

© 2017 by "Sepidedam.com"  Email: info@sepidedam.com

Switzerland

  • Facebook App Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ App Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page