هنوز جهت نجات دریای خزر فرصت باقیست
- Soheil Parhizi
- Aug 14, 2018
- 3 min read
پدر: چی شده؟
دخترِ خردسال با بغض در گلو: هیچی، روحانی دریای خزر رو داد به روسیه!
پدر: چه کار کرده؟
دخترِ خردسال: دریای خزر رو داده روسیه!
پدر: اینجوری نبوده بابا!
دخترِ خردسال: هست! همین طوریه!
مادر: حالا مگه چه اتفاقی میفته؟
دخترِ خردسال: ما باید پس فردا بریم سر کوچه گدایی بکنیم، اتفاقش اینشه!
رجب صفروف (عضو هیئت کارشناسی روسیه در مذاکرات قزاقستان بر سر رژیم حقوقی #دریای_خزر) در مورد توافقنامه ننگین ۲۱ مرداد: «این یک هدیه الهی بود که بر سر کشورهای تازه استقلال پیدا کرده افتاد و آنها نمیدانستند که چطور از خوشحالی آن را حل و فصل کنند!»
این تصویر در اخبار روسیه پخش شد: عکس سمت راست سهم ۱۱% ایران از خزر است، و عکس سمت چپ سهم قبلی ایران!

هم میهنان! هنوز جهت نجات دریای خزر و پاسخ گویی به فرزندنمان و نسلهای آینده فرصت باقیست: توافقنامه ننگین ۲۱ مرداد تا به تصويب مجلس نرسد رسميت ندارد!
حسن روحانی، رئیس دولت جمهوری اسلامی، روز یکشنبه دوازدهم آگوست ۲۰۱۸ (بیست و یکم امرداد ۱۳۹۷) به همراه جواد ظریف در «کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر» شرکت جست و حق دسترسی ایران به منابع مناطق عمیق این دریا را از ایران سلب کرده و آن را به بهای حمایت روسها ازبقای نظام به روسیه و کشورهای تازه استقلال یافته واگذار کرد.
ما امروز ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ برابر با ۱۴ آگوست ۲۰۱۸ صفحه کمپینی راه اندازی کردیم: Save Caspian Sea
هدف از راه اندازی این کمپین جلب توجه افکار عمومی (به وسیله انتشار مقاله، ویدئو،... در وب سایت، فیسبوک، یوتیوب، اینستاگرام و همچنین جمع آوری امضا از طریق پتیشن) جهت فشار به مجلس و باطل نمودن توافقنامه ننگین ۲۱ مرداد دولت روحانی با روسیه و اقمارش است. توافقنامهای که در صورت تصویب در مجلس به تمامیت ارضی و منافع ملی ایران لطمه جبران ناپذیری وارد خواهد کرد.
این کمپین توسط گردانندگان سایت سپیده دم راه اندازی شده و در حال حاضر به کمک مالی نیازی نداریم، مسلما پشتیبانی هم میهنان آزادیخواه در زمینه اطلاعرسانی باعث پشتگرمی ما در این راه خواهد بود. در صورت امکان عضو این صفحه شوید و خانواده، دوستان و همکاران خود را نیز به این کمپین دعوت کنید.
آدرس صفحه در فیسبوک:
هدف اولیه باطل نمودن توافق ۲۱ مرداد خواهد بود و پس از آن این صفحه در جهت حفاظت از محیطزیست دریایی و اطلاعرسانی در این رابطه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
لازم به ذکر است این کمپین همانند سایت سپیده دم کاملا مستقل است و به هیچ سازمان و یا گروه سیاسی وابسته نیست.
رجب صفروف (عضو هیئت کارشناسی روسیه در مذاکرات قزاقستان بر سر رژیم حقوقی #دریای_خزر) در مورد توافقنامه ننگین ۲۱ مرداد: «این یک هدیه الهی بود که بر سر کشورهای تازه استقلال پیدا کرده افتاد و آنها نمیدانستند که چطور از خوشحالی آن را حل و فصل کنند!»
ما تعجب کردیم که ایران خودش از ابتدا روی سهم پنجاه درصد پافشاری نکرد!
حسن روحانی در یک سخنرانی: کسانی که با دولت مخالفت میکنند «بی عقل» هستند. مخالفت با دولت یعنی مخالفت با «منافع ملی »
رجب صفروف در ادامه سخنان خود میگوید: هم ترکمنستان، هم آذربایجان هم قزاقستان و هم روسیه، تا امروز تمام کارهایی که دلشان میخواست، در این دریاچه انجام می دادند، وقتی که سال ۱۹۹۶ بحث تقسیم دریای خزر شروع شد، ما کارشناسان در روسيه جمع شدیم، که ببینیم در کدام چارچوب باید این هدف انجام بشه، همه ما انتظار داشتیم که ایران طبق قرارداد سال ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ درخواست پنجاه درصدی حق خودش را خواهد کرد، ما کارشناسان این انتظار داشتیم، ولی در جلسه اول ایران یکباره گفت که دریای خزر باید برابر تقسیم شود یعنی هر کدام سهم ۲۰ درسدی داشته باشند، که واقعا باعث تعجب ما شد و عجیب و غریب مینمود که چه جوری ایران از حقوق خودش گذشت میکند! مجری: چقدر احتمال داشت که شما سهم ۵۰ درسدی ایران را بپذیرید، اگر ایران پایفشاری می کرد؟ ببینید ما از لحاظ روانی آماده بودیم، چون که دو قراردادی که مدیریت و فعالیت را در اين دریا مشخص میکرد، و طبق آن ایران و شوروی فعالیت خود را در آنجا انجام میدادند، به صورت پنجاه پنجاه تقسیم شده بود، و اتفاقی که در طرف شوروی رخ داد (فروپاشی شوروی)، از روی منطق این پنجاه درسد اتحاد شوروی بود که باید تقسیم میشد، و اگر ایران میخواست پنجاه درسد داشته باشه، طبق قانون این اجازه را ميداشت، و حداقل اگر این را هم انجام نمیدادند برای سازش با ایران کارشناسان آمده بودند که یک درصد خوبی را به ایران پیشنهاد دهند، چون فروپاشی دقیقا در قسمت اتحاد شوروی بود، ایران که سرپای خودش بود، و پنجاه درصد مال او بود از لحاظ دو قرارداد معتبر بین المللی سال ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰، بنابراین برای سه کشور تازهای که به وجود آمده بودند (آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان) یک هدیه الهی بود و از خوشحالی نمیدانستند چطور حل و فصل بکنند.
Comments